Alcanar.cat

Formulari de cerca

Sant Antoni 2020

| Cultura

Un any més, l'Ajuntament d'Alcanar presenta la Festivitat de Sant Antoni, esperada per grans i menuts. Durant el cap de setmana del 18 i 19 de gener, i en diferents horaris, tindrà lloc el tradicional ball popular, en el qual els balladors i balladores lluiran la vestimenta típica de la gent canareva de fa més d'un segle. I tothom qui ho vulgui podrà participar en les activitats paral·leles.

Entre els actes que tindran lloc el cap de setmana de la festa, destaca la tradicional Despertada, en honor a Sant Antoni. El diumenge, 19 de gener, a les quatre de la matinada, els membres de la Rondalla Verge del Remei i dell Cor Iúbilo cantaran cançons tradicionals en els encreuaments de diferents carrers d'Alcanar. En acabar, a les vuit del matí, tindrà lloc la popular xocolatada preparada pels veïns i veïnes del carrer Sant Antoni. Altres actes emblemàtics, que se celebraran el 19 de gener, són les cercaviles, la missa i processó en honor a Sant Antoni i la benedicció dels animals.

La Festivitat de Sant Antoni d'Alcanar està inscrita en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, un reconeixement que posa en valor el patrimoni immaterial d'Alcanar i la faena ben feta de la Comissió de Sant Antoni. Aquesta celebració té més de 100 anys d'història i gaudeix de molt bona salut. Actualment hi ballen més de 600 persones, la qual cosa representa un increment molt gran de la seua pràctica, ja que als anys setanta la participació es reduïa pràcticament a una desena de parelles. També cal destacar que l'afluència de visitants augmenta, malgrat les baixes temperatures del gener, any rere any. La festa està organitzada per la Comissió de Sant Antoni amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcanar.

Durant el mes de gener, els assajos de la Jota Nova i la Jota Vella se celebraran els dies 8, 9 i 10 de gener al Casal Cívic Trinitari Bel. I els dies 13, 14, 15, 16 i 17 de gener al Centre Cívic U d'octubre; a les 19.30h tots els dies nombrats. Si hi ha alguna modificació en l'horari o lloc dels assajos es notificarà a través de les xarxes socials de la Comissió de Sant Antoni i l'Ajuntament d'Alcanar.

 

Us hi esperem!

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078