Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Agenda VII Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 7 de febrer a l'1 de març

VII Jornades Gastronòmiques de la Galera, del 7 de febrer a l'1 de març

| Gastronomia

El nostre municipi, l'Ametlla de Mar, l'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s'uneixen, un any més, per a oferir als seus restaurants exquisits menús gastronòmics que tenen com a protagonista la galera, producte local, de qualitat, típic de la mar de l'Ebre. 

Quinze restaurants de les Cases i Alcanar Platja han preparat un seguit de deliciosos menús, maridats amb vins de la DO Terra Alta. Els comensals podran tastar des dels plats més tradicionals, com l'arròs o l'estofat de galeres, fins a altres propostes més innovadores en què aquest crustaci tan característic de les nostres costes es combina amb sabors i textures peculiars per a captivar els paladars més exigents. 

"Després del temporal, hem de reivindicar més que mai la nostra cuina. Esperem que els visitants gaudisquen d'estes jornades amb segell propi i que tinguen el gust de tastar la galera, un crustaci  saludable, ric en vitamines i proteïnes, i molt polifacètic a la cuina", explica Jordi Monfort, regidor de Turisme. 

Durant gairebé un mes, del  7 de febrer a l'1 de març, El Nàutic de les Cases, Can Manel, Casa Ramon, La Marinada, Les Barques, l’Hotel Tancat de Codorniu, l’Hotel Carles III, Les Palmeres, La Mar, Lo Pouet, Bitácora, Casa Lupe, El Faro, Mesón del Mar i Serramar oferiran el menú de la galera. Els preus oscil•len entre els 28 i els 40 euros i, a més, el Tancat de Codorniu i l'Hotel Carles III ofereixen un paquet més ampli que combina allotjament i menú. 

Concurs fotogràfic

Enguany també es farà el concurs de fotografies a Instagram.  Així, els participants en les Jornades podran prendre imatges dels plats que tasten i publicar-les en aquesta xarxa social amb les etiquetes #jornadesgalera i #terresdelebre, a més de geolocalitzar el restaurant on dinen. El premi del concurs consistirà en un menú de degustació per a dues persones a qualsevol dels restaurants adherits a les Jornades. Tota la informació està disponible al web de les Jornades.

Viles Marineres

La setena edició de les Jornades Gastronòmiques de la Galera referma el projecte Viles Marineres, que, impulsat pel Patronat de Turisme de la Diputació a les Terres de l'Ebre, promociona conjuntament aquests quatre municipis pesquers. 

De fet, a finals de 2019, les Cases d'Alcanar va obtenir el distintiu de Viles Marineres que atorga la Generalitat i que, segons Monfort, "permetrà reforçar el posicionament del municipi com a destinació de turisme de qualitat".  

La nova marca s'adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada a la mar. Els municipis acreditats, entre els quals també s'inclouen Sant Carles de la Ràpita i l'Ametlla de Mar, tenen una forta personalitat, marcada per aspectes com ara el caràcter historicocultural, gastronòmic o paisatgístic, o per la promoció d’esdeveniments al voltant de la relació entre l'home i la mar. 

>> Consulta els menús.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar