Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Jaciment del Sant Jaume-Mas d’en Serrà

Jaciment del Sant Jaume-Mas d’en Serrà

Jaciment del Sant Jaume-Mas d’en Serrà

- Descripció: Sant Jaume Mas d'en Serrà és el jaciment de la primera edat del ferro més ben conservat de tot Catalunya. Podria haver estat la residència d'un cabdill, un centre de poder polític i comercial de la zona del curs baix del Sénia durant el segle VII abans de la nostra era. Va ser descobert pel canareu Ramon Esteban Nolla i des de l’any 1997 el Grup de Recerca en Arqueologia Protohistòrica de la Universitat de Barcelona ve realitzant les diferents campanyes d’excavacions.
El jaciment té unes dimensions d’uns 600 m2 i es troba en un avançat estat d’excavació. Les seues estructures arquitectòniques presenten un excel·lent estat de conservació, amb més de dos metres d’alçada conservada.
El jaciment destaca també per la gran quantitat de ceràmica preibera i el miler de pondus (pesos de teler) trobats durant les diferents campanyes d’excavació.
- Titularitat: Pública
- Gestió: Ajuntament d’Alcanar
- Serveis: El doctor en arqueologia David Garcia, un dels directors de les excavacions, organitza una jornada anual de portes obertes al jaciment, coincidint amb la finalització de la campanya d’excavacions.
- A qui es dirigeix: A tots els públics.
- Adreça: Es troba situat a la serra de Montsià, concretament, a la Partida dels Sant Jaumes, a uns 5 quilòmetres de la desembocadura del riu Sénia. 

Més imatges

Jaciment del Sant Jaume-Mas d’en Serrà

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078