Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Agraïments de l’Ajuntament a aGOSaGATs, ARCA i Engrescats per les tasques de rescat de gossos en condicions insalubres a Alcanar-Platja

Agraïments de l’Ajuntament a aGOSaGATs, ARCA i Engrescats per les tasques de rescat de gossos en condicions insalubres a Alcanar-Platja

| Salut

Els mossos d’Esquadra van decomissar el dijous, 25 de juliol, 17 gossos d’una casa d’Alcanar-Platja que es trobaven tancats en gàbies en condicions pèssimes d’higiene, sense alimentació ni aigua i exposats a altes temperatures. 

Tres patrulles dels Mossos d’Esquadra, la Policia Local d’Alcanar i tres associacions de protecció dels animals –Engrescats de les Terres de l’Ebre, ARCA d’Aldover i  aGOSaGATs d’Alcanar- van participar en l’operació de rescat dels animals, juntament amb la regidora de Salut,  Mercè Fischer, que descriu el que va veure com a “dantesc”, ja que no s’havia trobat mai “un panorama així” i que la primera atenció feta als animals rescatats va ser “donar-los aigua perquè tenien molta set i mullar-los amb mànegues”.

A banda dels 17 gossos recuperats, set d’ells cadells, també van trobar cinc gossos morts, alguns d’ells en avançat estat de descomposició. La resta, els que van poder recuperar, van ser acollits per l’Associació Engrescats de les Terres de l’Ebre i la protectora ARCA, que ara s’encarrega de fer la recollida d’animals a Alcanar. L’Ajuntament d’Alcanar també està fent un seguiment de tots els gossos rescatats.

La Junta de Govern Local (JGL), del 31 de juliol, ha volgut fer un agraïment i reconeixement a ARCA, aGOSaGATs i Engrescats “per la fermesa i la valentia amb què varen afrontar una situació extrema de maltractament animal”

Joan Roig, alcalde d’Alcanar, també va estar present en el lloc dels fets i recorda que  “en aquells moments, quan tothom estava paralitzat per la barbàrie, les membres d’aquestes associacions, amb una valentia que recordarem sempre, van liderar les feines de rescat”. Per això, des de l'Ajuntament d'Alcanar “els volem fer arribar aquest missatge de gratitud sincer i la voluntat de treballar al seu costat en pro de la dignitat i la protecció dels animals”, afig el batle. 

A hores d’ara, els Mossos d’esquadra investiguen qui era el responsable dels animals abandonats. Per la seua banda, les protectores demanen a la ciutadania que si sospiten o veuen casos de maltractament que ho denuncien.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078