Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Alcanar Ràdio formarà part del magazín d'estiu de la Xarxa de ràdios locals

Alcanar Ràdio formarà part del magazín d'estiu de la Xarxa de ràdios locals

Alcanar Ràdio serà una de les emissores que formarà part del magazín d'estiu de la XAL "Obert x vacances"

Es podrà escoltar per més de 50 emissores del territori de dilluns a divendres, de 9 h a 11 h, i combinarà l'actualitat, l'entreteniment i la divulgació

 


Mostrar la riquesa del territori d'una manera àgil i explicar les peculiaritats d'un estiu diferent per la situació sanitària són alguns dels objectius del nou magazín radiofònic "Obert x vacances". El programa potenciarà les connexions a l'exterior per saber què passa als carrers i platges.

L'espai, que tindrà dues hores de durada i es podrà escoltar per més de 50 emissores locals, arrencarà amb l'actualitat del dia i evolucionarà cap a l'entreteniment, sense perdre de vista la funció divulgativa. A més, mantindrà una relació fluïda amb els oients, a través del telèfon i les xarxes socials.

Qüestions d'interès nacional, des d'un punt de vista local

"Obert x vacances"
explicarà, des del territori, històries i fets que interessaran a qualsevol oient del país. El magazín vol ser un aparador per fomentar el comerç de proximitat, el turisme quilòmetre 0 i qualsevol activitat que es faci als municpis. També vol ajudar disciplines que necessiten més difusió que mai, com les arts escèniques.

El magazín tindrà una estructura dinàmica, que s'adaptarà a l'actualitat de cada moment. Començarà amb una qüestió informativa i entrevistarà personatges amb històries interessants. Aquest estiu, en plena pandèmia mundial, també servirà per conèixer pesones que no poden desenvolupar amb normalitat la seva feina, empreses que s'han hagut de reinventar per sobreviure o propostes per gaudir del territori sense gastar gaire.

Entretenir, des del territori

La segona hora d"Obert x vacances" buscarà l'ambient de mercats, càmpings, hotels i activitats industrials del territori. Servirà per saber com passen l'estiu els catalans que viuen a l'estranger i notícies que semblen falses, però que no ho son. Professors d'idiomes explicaran les paraules bàsiques per anar pel món i cuines amateurs i professionals treuran les millors receptes per fer plats d'estiu inoblidables. També donarà consells per mantenir una nutrició idònia i un estat emocional saludable. A més, reivindicarà la "Tecnologia per a tothom".

El sector cultural és un dels que més pateix els efectes de la crisi sanitària. El programa preguntarà a cantants i grups com afronten un estiu sense concerts, detallarà amb agents del territori com seran les festes majors confinades. L'humor no hi faltarà, amb monòlegs, pífies i debats sobre temes banals de l'estiu.

Hi haurà jocs amb l'audiència, que podrà intervenir a través de trucades, missatges i xarxes socials.

Un magazín de les ràdios locals

"Obert x vacances" s'estrenarà aquest dilluns 20 de juliol i estarà presentat pel periodista Carles Carvajal (Ràdio Ciutat de Badalona). Es podrà escoltar cada dia, de dilluns a divendres, de 9 h a 11 h a més de 50 emissores locals, entre elles Alcanar Ràdio, i "en streaming a laxarxa.cat.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078