Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El consell comarcal del Montsià dedica el dia de la comarca a Alcanar.

El consell comarcal del Montsià dedica el dia de la comarca a Alcanar.

| Cultura

El diumenge 4 de desembre al Consell Comarcal del Montsià es va celebrar el Dia de la Comarca, acte que commemora la comarca i que va comptar amb la presència de diverses autoritats del territori del Montsià. Aquest any, el municipi escollit per representar la comarca ha estat Alcanar.

L'acte es va iniciar a la sala Emili Vives de Consell Comarcal, la presidenta del Consell Carme Navarro Balada, i l'Alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, van donar la benvinguda a tots els convidats, autoritats i entitats.

Un any més, es van fer les salutacions i agraïments per la seva presència a les autoritats que van assistir a l'acte, alcaldes i alcaldesses, consellers i conselleres de la comarca, regidors i regidores de l'Ajuntament d'Alcanar i directors i directores dels Serveis Territorials de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre. Els convidats d'aquest any han estat Joan Baptista Beltran Reverter i Julio Allepuz, autors del llibre "El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)".

En el seu parlament, Alfons Montserrat va destacar que "la implicació, el compromís, la curiositat, el treball i la voluntat de conèixer i aprendre són característiques que fan avançar les nostres societats i precisament avui ens acompanyen dos persones que representen aquests valors, Joan Baptista Beltran i Julio Allepuz". Per la seva banda, Carme Navarro es va mostrar molt satisfeta perquè "enguany per a mi aquest acte és encara més especial, perquè ha coincidit que el poble protagonista en el dia de la comarca és Alcanar, el meu poble".
Després es va signar el llibre d'honor i van tenir llocs alguns parlaments per tal de commemorar la jornada.
Seguidament, els assistents es van dirigir a la Fira d'Amposta per a seguir amb la celebració del Dia de la Comarca, acompanyats de la Banda Municipal D'Alcanar, que en arribar a l'estand del Consell Comarcal del Montsià va interpretar la ‘Sardana d'Alcanar’. Aquest any, l'estand, que ha estat dedicat a Alcanar, va oferir informació diversa sobre el municipi i, en concret, sobre les seves festes més emblemàtiques, Sant Antoni i les Quinquennals. Així mateix, es va engalanar amb una peça artística que representava els dos motors econòmics d’Alcanar, l'agricultura i la pesca.

"El paper moneda a la comarca del Montsià durant la Guerra Civil (1936-1939)"

Joan B. Beltran explica que "l''objectiu del treball, a més de mostrar i donar a conèixer les imatges dels bitllets i altres elements monetaris, ha estat difondre els fets i els motius que van impulsar els municipis de la nostra comarca a emetre moneda fraccionària durant els anys convulsos de la Guerra Civil. Una moneda que forma part del nostre patrimoni històric, cultural i numismàtic. Un retrat de la societat montsianenca del moment".

El llibre ha estat editat per Onada Edicions i publicat l'any del vuitantè aniversari de la creació de la comarca del Montsià. El Decret de la Generalitat de Catalunya de 25 de desembre de 1936 va establir les demarcacions territorials del país, descrivint quines havien de ser les regions, les comarques i els pobles que en formaven part.

 

Més imatges

El consell comarcal del Montsià dedica el dia de la comarca a Alcanar.
El consell comarcal del Montsià dedica el dia de la comarca a Alcanar.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078