Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El litoral canareu torna a ser reconegut pel seu respecte a la natura

El litoral canareu torna a ser reconegut pel seu respecte a la natura

| Medi Ambient

Les platges de Timbes de Sòl de Riu i Aiguamoll de Sòl de Riu han rebut cadascuna el guardó de Platja Verge que concedeix anualment l’organització no governamental Ecologistes en Acció. Aquestes platges destaquen pel seu alt valor natural i paisatgístic, tant per la seva flora com per la seva fauna.

L’acte de lliurament de la bandera Platges Verdes va tenir lloc divendres, 28 de juliol, a l’Ajuntament d’Altafulla. Segons els organitzadors, l’ONG Ecologistes en Acció, aquest reconeixement “té com a objectiu valorar i felicitar des del punt de vista ecològic i de preservació del Medi, els esforços de municipis i entitats socials per mantenir les platges dels seus termes municipals amb el seu estat natural, protegides d’agressions tant urbanístiques com industrials”.

Representants d’Ecologistes en Acció de Tarragona i L’Ebre han manifestat la necessitat de "seguir amb platges verges com a eina de preservació dels llocs més verges del litoral fins que no hi hagi per part de l’Administració catalana un reconeixement a aquest tipus de platges objecte d’aquests guardons". 

Per la seva banda, Jordi Bort, regidor de Medi Ambient, mostra la seva satisfacció per aquest reconeixement, “amb aquest guardó donem un valor afegit i una marca diferenciada al nostre municipi per conservar aquestes platges en el seu estat natural”

Per a obtenir el reconeixement, un comitè tècnic valora diferents característiques de la platja, com la seva flora i fauna, el seu entorn i la presència de trànsit rodat pròxim. 

Els altres municipis que han obtingut el guardó Platges Verges d’Ecologistes en Acció han estat L’Ametlla de Mar, Tarragona, Deltebre, Alcanar, L’Ampolla, Creixell, Torredembarra, Altafulla, Sant Carles de la Ràpita, Amposta, Sant Jaume d’Enveja i Viladecans.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078