Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies El Ple de l’Ajuntament d’Alcanar rebutja la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials empresonats

El Ple de l’Ajuntament d’Alcanar rebutja la sentència del Tribunal Suprem contra els líders polítics i socials empresonats

| El Ple

El Ple de l'Ajuntament d'Alcanar va acordar, el 15 d’octubre, manifestar el seu rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem contra els polítics i dirigents socials catalans amb relació al juí de l’U d'Octubre i la causa independentista. També va reclamar la llibertat immediata dels presos i va exigir l’amnistia, entre altres punts.

"Aquest ha estat un judici polític que mai s’hauria hagut de produir. Tornem a dir alt i clar que en democràcia votar no és cap delicte. Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte", expressa la moció que va llegir Joan Roig, alcalde d'Alcanar.

La moció parteix de la proposta de l'Associació Catalana de Municipis i de l'Associació de Municipis per la Independència i es va aprovar amb una majoria de 10 vots a favor (ERC, la CUP i Junts per Alcanar) i 2 abstencions (Desperta't i PSC).

Per al batle d'Alcanar, aquesta sentència demostra, "una vegada més, que el projecte espanyol és totalment irreformable". Així mateix, l'alcalde anima els membres de la corporació a "seguir treballant conjuntament en la defensa de les llibertats i els drets" a Catalunya.

També a Alcanar, un centenar de persones es van concentrar el dia abans, el 14 d’octubre, després de fer-se pública la sentència de l'1-O. La ciutadania va participar en una marxa que va sortir de l'Ajuntament i va arribar a la plaça de la Plataforma en Defensa de les Terres del Sénia. El lema de la convocatòria fou "Alcanar exigeix prou repressió". Es va demanar a la ciutadania que portés les seues aïnes per a fer soroll. Durant l’acte, que va acabar amb el Cant dels Segadors, es va llegir un manifest.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078