Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Encara no coneixes la platja per a gossos del litoral canareu, La Platjola?

Encara no coneixes la platja per a gossos del litoral canareu, La Platjola?

| Medi Ambient

La Platjola, a Alcanar, és una de les platges del litoral català veteranes a acollir gossos entre els seus banyistes. Destinar-la a què aquests animals de companyia puguin gaudir del bany va ser una aposta decidida del govern municipal l'any 2013. Aquest espai natural forma part del conjunt de platges i cales anomenades les Timbes que gaudeixen del distintiu de Platges Verges, promogut per l'entitat Ecologistes en Acció, gràcies al seu alt valor ambiental i ecològic.

La Platjola és una platja formada per còdols i grava amb una extensió de 300 metres aproximadament i una amplada variable d'entre 5 i 15 metres, que reuneix les condicions idònies per a ser apta per a gossos de companyia. La seva morfologia fa que aquesta platja quedi delimitada i no envaeixi altres platges contigües; quedant aïllada i delimitada per al seu ús específic.

Pel que fa a l'accessibilitat, la Platjola compta amb una àmplia zona d'aparcament on poden estacionar perfectament tant turismes, com furgonetes i autocaravanes.

Els propietaris de mascotes que facin ús d'aquesta platja han de complir la normativa específica per a gossos potencialment perillosos. D'altra banda, el consistori està elaborant un marc regulador de les condicions d'utilització de la Platjola que, una vegada entre en vigor, serà d'obligat compliment.

Calendari anual:

La Platjola no té limitació d'horaris d'accés de gossos, tret dels següents períodes:

- El període comprès entre el dissabte anterior al Divendres Sant i el dilluns de Pasqua Florida (Setmana Santa), ambdós inclosos, d'11a 18 h.

- El període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre, ambdós inclosos, d'11 a 18 h.

 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078