Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Entrega de premis del VII Certamen de Treballs de Recerca i d’Investigació d’Alcanar

Entrega de premis del VII Certamen de Treballs de Recerca i d’Investigació d’Alcanar

| Ensenyament

El passat dilluns, 18 de juny, a les set i mitja de la tarda, va tindre lloc l’entrega de premis del VII Certamen de Treballs de Recerca i d’Investigació d’Alcanar. La cerimònia es va dur a terme en el marc de l’acte de graduació de l’alumnat de 2n de Batxillerat i, com a novetat d’aquest any, del Cicle Formatiu de Manteniment Electromecànic.

En aquesta edició, es presentaren a concurs sis peces d’investigació: “Machine learning aplicat a la previsió d’emissions de la planta Alcanar - Cemex” d'Àlvaro Arquero Martínez-Aguado, “Arraïlart: Alcanar, espai viu” d'Agnès Camatxo Buj, “totTurisme: Empresa de disseny per al desenvolupament turístic” de Carla Esteller Sancho i Pep Reverter Sancho, “BLAST: Bioinformàtica amb mandarines” d'Aida Salvador Llombart i Gemma Sánchez Clavell, “Juguem a un joc?” de Marina Beatriz Serrano Luciano i “Compositors canareus S. XX” de Paula Niubó Obiol.

Seguint amb l’aposta de generar un coneixement compartit i cooperatiu entre la ciutadania del municipi, tots els treballs esmentats es podran consultar al bloc de la biblioteca Trinitari Fabregat. Serà així quan es formalitze la cessió dels projectes, que tindrà lloc en un acte especial durant les festes majors de les Cases d’Alcanar.

D’entre les peces d’investigació presentades, les guardonades, en ordre descendent, han estat: “Arraïlart: Alcanar, espai viu” d'Agnès Camatxo, “Machine learning aplicat a la previsió d’emissions de la planta Alcanar - Cemex” d'Àlvaro Arquero i “totTurisme: Empresa de disseny per al desenvolupament turístic” de Carla Esteller Sancho i Pep Reverter Sancho. Emportant-se així, respectivament, els premis de 500, 300 i 200 euros.

Agnès Camatxo, estudiant de l’Institut Sòl-de-Riu i guanyadora del primer premi, encara emocionada pel reconeixement, expressà què significa participar en un certamen d’aquestes característiques: “és molt positiu que hi haja un reconeixement de les institucions cap als estudiants. Referent a la temàtica, és d’agrair que s’incentive el que ens és pròxim perquè si valorem el que tenim contribuïm a fer-ho millor”. En el seu cas, amb el treball pretenia “conèixer, valorar i difondre aspectes del patrimoni cultural” per a “donar una visió innovadora d’Alcanar als habitants i als turistes, impulsar l’art al carrer i aplicar-lo com a instrument d’educació i desenvolupament de la persona”.

I ho va aconseguir o, almenys, així ho va considerar el jurat del certamen. Aquest, conformat per set membres vinculats a la comunitat educativa del municipi, comptava amb la presència de Carme Navarro, regidora d’Ensenyament. Navarro, sorpresa un any més amb el nivell dels treballs, ha expressat que “per als membres del jurat és un plaer i, alhora, una responsabilitat formar-ne part. És difícil determinar quins treballs són els guardonats i quins no, ja que tots aporten valor al nostre patrimoni cultural”.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat