Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Es posa en servei un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al port de les Cases

Es posa en servei un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al port de les Cases

| Medi Ambient

L'estació de recàrrega semiràpida de vehicles elèctrics al port de les Cases d'Alcanar impulsa una mobilitat neta, eficient i sostenible

L'empresa pública Ports de la Generalitat ha posat en servei una estació de recàrrega semiràpida per a vehicles elèctrics al port de les Cases d'Alcanar, amb l'objectiu de contribuir a la transformació del model de mobilitat als ports de la costa catalana i ajudar a disminuir els gasos amb efecte hivernacle i la contaminació acústica, en el marc de la lluita contra el canvi climàtic.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha posat en servei el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics al port de les Cases d'Alcanar, acompanyat de l'alcalde d'Alcanar, Joan Roig, i la regidora d'Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, Ivette Fibla, entre altres responsables.

En total s'instal·len 5 punts de recàrrega als ports de l'Ametlla de Mar, l'Ampolla, Deltebre, Sant Carles de la Ràpita i les Cases d'Alcanar, per un valor de 90.000 euros.

Impuls a la mobilitat sostenible

El port de les Cases d'Alcanar s'ha dotat d'un punt de recàrrega semiràpida, que permet la càrrega simultània de dos vehicles amb corrent altern i una potència de 22kW. El temps estimat de càrrega és de 2 a 4 hores, depenent de la bateria del vehicle.

El punt de recàrrega que avui ha entrat en funcionament s'ha ubicat en un lloc accessible, degudament senyalitzat i amb accés garantit permanentment per als usuaris de qualsevol classe de vehicle elèctric estàndard. Els usuaris d'aquest nou servei en podran fer ús mitjançant una aplicació específica en qualsevol telèfon intel·ligent, amb un codi QR, present al punt de recàrrega.

El projecte de Ports de la Generalitat s'està duent a terme a 14 ports, entre els quals trobem el de les Cases d'Alcanar.  Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha explicat que "tenim un nou actiu importantíssim per al municipi, que fomentarà la mobilitat sostenible i l'arribada de vehicles no contaminants". I ha recordat que "ja podem carregar els vehicles elèctrics." Joan Pere Gómez ha posat en valor que "Ports inverteix 90.000 euros per dotar 5 ports ebrencs d'estacions de recàrrega". I ha ha afegit: "Impulsem la mobilitat sostenible amb la circulació de vehicles elèctrics de punta a punta de la costa catalana".

El projecte s'alinea amb el Pla estratègic per al desenvolupament de recàrrega per al vehicle elèctric a Catalunya (PIRVEC), impulsat per l'Institut Català d'Energia (ICAEN), que ha de convertir Catalunya en un país atractiu per al vehicle elèctric.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat