Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Exposició “La casa ibèrica: habitatge i llar”, a la Casa O’Connor

Exposició “La casa ibèrica: habitatge i llar”, a la Casa O’Connor

| Cultura, Tyrika

L’exposició “La casa ibèrica: habitatge i llar” romandrà oberta fins a finals d’octubre al Centre d’Interpretació de la Cultura dels Ibers - Casa O’Connor. Està organitzada pel Museu de les Terres de l’Ebre i l’Ajuntament d’Alcanar, en el marc de la celebració de Tyrika, el Festival Iber d’Alcanar.

L’exposició presenta els trets definitoris de l’arquitectura domèstica i explica com canvien durant la protohistòria, en especial al període ibèric. A partir d’un esquema general de l’arquitectura domèstica en època ibèrica, atén a aspectes concrets d’aquesta arquitectura, com són les cobertes, les parets i els paviments, les estructures de suport, l’agençament intern de les cases o la recollida d’aigües. També mostra aquelles activitats que es duien a terme al voltant de la llar i les pràctiques religioses que es feien per a protegir aquest espai vital. 

Les peces exposades són materials arqueològics que, malgrat que donen molta informació en les recerques, no acostumen a ser exposats per la seua naturalesa. Parlem de còdols, pedres simplement desbastades, restes carbonitzades, empremtes de fang, fragments de morter de paret, tovots assecats al sol... o restes òssies de fauna. En aquest context són un exemple concret, materialitzen les explicacions del discurs i ens permeten visualitzar un tipus d'arquitectura que ens acosta als trets definidors de les nostres construccions tradicionals.

Text i foto del Museu de les Terres de l'Ebre.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat