Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L’Ajuntament d’Alcanar amortitza tot l’endeutament municipal

L’Ajuntament d’Alcanar amortitza tot l’endeutament municipal

| Economia

L’Ajuntament d’Alcanar ha amortitzat la totalitat del deute municipal que té actualment, és a dir, que la ràtio d’endeutament es situa en el 0%. Aquesta amortització ha estat possible perquè el govern local ha decidit destinar part del superàvit derivat de la liquidació del pressupost de 2018 a eliminar el deute. Concretament el superàvit permetrà liquidar un crèdit de 521.263 euros, que l’Ajuntament va contractar per la construcció del Centre Esportiu Municipal. “Assolir el 0% d’endeutament referma el compromís de l’equip de govern amb la gestió responsable dels recursos, a més implica un estalvi de prop de 50.000 euros anuals entre amortització de capital i interessos financers”, ha explicat el regidor d’Hisenda, Jordi Monfort.

Les finances municipals s’han sanejat completament aquest mandat. Així, s’ha passat d’un deute viu de 3,5 milions d’euros, el 2015, a un endeutament de zero euros, tot i la intensa activitat inversora de l’Ajuntament i que ha hagut de fer front a dues sentències judicials com la de Turov i Sorea, que han implicat el pagament d’indemnitzacions d’1 milió d’euros en el primer cas i de mig milió en el segon. “Al principi del mandat ens vam fixar l’objectiu de reduir l’endeutament i ho hem aconseguit encara que hem hagut d’afrontar indemnitzacions molt importants fruit de la gestió irresponsable de governs anteriors”, ha manifestat l’alcalde d’Alcanar, Joan Roig. També el regidor de Cultura i exalcalde, Alfons Montserrat, ha destacat el fet que s’hagi assolit el percentatge d’endeutament zero al mateix temps que s’han realitzat més inversions que mai. “Hem dotat el municipi de tots els serveis necessaris per passar de ser un poble a convertir-se en una ciutat menuda”, ha dit Montserrat. Amb tot, Montserrat ha lamentat que els grups de l’oposició no han donat suport a cap de les inversions realitzades.

Pel que fa al resultat pressupostari ajustat de 2018 ha estat de 709.100 euros, que es destinaran majoritàriament a amortitzar l’endeutament. Quan al romanent de tresoreria disponible per al finançament de despeses generals és de 2,1 milions d’euros, mentre que el superàvit pressupostari és superior al milió d’euros, una xifra que permet complir l’objectiu d’estabilitat pressupostària. “Esquerra deixa un Ajuntament sense deutes, hipoteques, ni herències enverinades, contràriament a la situació que es va trobar quan va accedir a l’alcaldia. El pròxim govern municipal podrà plantejar els projectes futurs de la manera que estime més oportuna, sense condicionants”, ha conclòs Monfort.
 

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat