Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La 3a edició d'Art i Flors als Balcons arranca a Alcanar el 5 de maig amb un espectacle de colors i textures

La 3a edició d'Art i Flors als Balcons arranca a Alcanar el 5 de maig amb un espectacle de colors i textures

| Cultura

La Mostra Art i Flors als Balcons lluirà, per tercer any consecutiu, a Alcanar del 5 al 22 de maig i a les Cases  del 14 al 29 de juliol.

Arriba el mes de maig i amb ell una nova edició de la Mostra Art i Flors als Balcons. Un any més en què la creativitat i el compromís dels artistes, canareus o vinculats al municipi, queden palesos amb la quantitat i qualitat de les obres presentades. 

Una mostra que, en aquesta ocasió, lluirà doblement, ja que els espectadors contemplaran les 40 noves teles repartides pels balcons de la població, però també moltes de les teles d’edicions anteriors. A més a més, la resta  de balcons del circuit es decoraran amb flors, fet  que farà el recorregut més bell i el resultat final més valuós. 

Núria Prades, comissària d'Art i Flors als Balcons, explica que, novament, la Mostra compta amb una "dissenyadora invitada de luxe, la canareva Adela Beltran Sancho". Beltran és una dissenyadora gràfica i d’interiors d’ampli currículum, que també "ha participat en les dos edicions anteriors i que va rebre les primeres classes d’art de la mà de Narcís Galià a l’Escola Municipal d’Arts Plàstiques d’Alcanar", detalla.

Moltes persones del municipi i també nombrosos visitants tornaran a dirigir la seua mirada curiosa cap al cel per admirar unes obres, elaborades amb generositat i il·lusió, que ens apropen als universos íntims dels autors. Un any més, la procedència dels artistes és molt variada –Catalunya, Espanya, Alemanya i els Estats Units–, fet que dona un tret singular a cada tela, però tots tenen una vinculació amb Alcanar.

La Regidoria de Cultura i l'organització de la Mostra han publicat el catàleg corresponent a la 3a edició d’Art I Flors als Balcons, que es podrà adquirir per un preu públic de 4 euros.

Segons Alfons Montserrat, alcalde d'Alcanar, "els èxits assolits per la Mostra són una bona base per a emprendre amb optimisme els nous reptes i propostes cultural". Està previst que, en la pròxima edició, "l’exposició passe a ser biennal i que s’òbriga a la participació d’artistes d’altres poblacions a fi que siga, si és possible, més interessant i diversa", conclou.

5 de maig, inauguració a Alcanar

El pròxim dissabte, 5 de maig, a les 19 h, a la plaça del Camí Ample, tindrà lloc la inauguració de la 3a Mostra Art i Flors als Balcons d'Alcanar. 

L’acte comptarà amb l’actuació musical d’Agnès Camatxo Buj, del Grup de Teatre de l’Institut Sòl de Riu i de la Secció Jove del Grup de Teatre Gresol.

Posteriorment, es farà una visita guiada a l’exposició, en companyia dels artistes, que comentaran les seues obres.  

En finalitzar el recorregut (pl. Camí Ample, c/ Felip Pedrell i pl. Major), es compartirà un petit refrigeri amb els assistents a la plaça Major.

L'Ajuntament d'Alcanar convida els visitants de la Mostra a fer fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #ArtiFlors18 i #ArtiFlors, per tal que tothom puga gaudir de la bellesa de les obres que estaran exposades i del seu context.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat