Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies La Generalitat instal·larà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al port de les Cases

La Generalitat instal·larà un punt de recàrrega de vehicles elèctrics al port de les Cases

| Medi Ambient

Durant el mes de novembre s’inicia la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a 13 pots del litoral Català, entre ells, el port de les Cases d'Alcanar. La Generalitat ha adjudicat el projecte per implantar als ports catalans les estacions per 202.000 euros. Les estacions s’ubicaran en vies públiques o en llocs accessibles des de la via pública, senyalitzades i amb accés per als usuaris de vehicles elèctrics estàndards. Els usuaris que vulguen utilitzar aquest servei han de fer-ho mitjançant una aplicació destinada a aquest ús.

La incorporació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a les instal·lacions portuàries facilitarà l'adequació dels ports a les necessitats del canvi climàtic i reduirà els gasos amb efecte d’hivernacle, la contaminació acústica i l’impacte ambiental. A més, tot el litoral català tindrà punts de càrrega per assegurar una mobilitat sostenible pel territori

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, valora molt positivament aquesta mesura: "la instal·lació d'aquest punt de recàrrega de vehicles elèctrics reforça el programa d'eficiència energètica que dissenyarem en l'àmbit municipal tant en transport com en edificació i promoció de fonts d'energia renovables". 

Els punts de recàrrega ràpida s'instal·laran a Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita. Aquesta tipologia permet recarregar el 80% de la bateria en uns 20 minuts. Així mateix, ofereix la possibilitat de recàrrega en corrent continu a 50kW i, en altern, 45kW. Mentre que els punts de recàrrega semiràpida a Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Arenys de Mar, l’Ametlla de Mar, Deltebre i les Cases d’Alcanar. Aquesta opció permet recarregar el vehicle en unes 3 hores de forma completa i necessita una potència de corrent altern de 22kW.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat