Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Ajuntament ha impulsat formació telemàtica per a les famílies dels centres educatius

L'Ajuntament ha impulsat formació telemàtica per a les famílies dels centres educatius

| Educació

Davant la nova realitat generada per la pandèmia de covid-19, l'Ajuntament d'Alcanar, amb la col•laboració de l'Escola Joan Baptista Serra, l'Escola Marjal i l'Institut Sòl de Riu, ha impulsat formacions telemàtiques durant els mesos de desembre i gener per a les famílies de l'alumnat, en el marc de les activitats del Pla educatiu d'entorn.

Maribel Ramon, regidora d'Educació, detalla que "aquestes formacions s'han dirigit de forma gratuïta a tota la comunitat educativa, i sobretot a les famílies que no estan habituades a utilitzar aquestes eines, per tal de conèixer, aprofundir i millorar l'ús dels diferents canals i eines digitals".

Les formacions han estat facilitades per e-dukalia, un centre de formació del municipi, i s'han estructurat en càpsules temàtiques. "El contingut s'ha adaptat en funció de les eines que s'utilitzen en cadascun dels tres centres educatius del municipi  amb l'objectiu de donar resposta a la situació causada per la covid-19, en la qual han de conviure la formació presencial i la telemàtica", afegeix Joan Roig, alcalde d'Alcanar. 

En concret, el temari que s'ha impartit és l'ús del correu electrònic, google meet, google chat i google classroom.  A l'Escola Joan Baptista Serra i l'Escola Marjal la formació s'ha estructurat en tres sessions de 2 hores de durada cadascuna, en les quals també s'han treballat diferents aplicacions de l'entorn de treball Gsuite, que és l'eina que s'utilitza per a fer les classes de manera telemàtica; mentre que a l'institut Sòl de Riu s'ha fet quatre sessions i també s'ha donat a conèixer l'eina iEduca.

Josep Forcadell, director de l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar, explica que "sabem que l'aplicació d'un model d'aprenentatge híbrid a vegades no es produeix per la falta de coneixement de com funcionen aquestes aplicacions, per això, amb les formacions s'ha intentat donar resposta a aquesta necessitat que se'ns està plantejant des de diferents nuclis familiars".

Per la seua banda, Sònia Reverter, directora de l'Escola Marjal de les Cases, valora  "molt positivament que s'haja portat a terme aquesta formació perquè totes les famílies puguen enviar correus electrònics o fer videoconferències, ja que per exemple les tutories ara les fem de manera telemàtica". Així mateix, ha donat  les gràcies a l'Ajuntament d'Alcanar per "aquesta iniciativa tan positiva que permet acompanyar l'alumnat de l'escola."

Carme Caballé, directora de l'Institut Sòl de Riu d'Alcanar, comenta que aquestes formacions permetran que "les famílies puguen fer seguiment i donar suport els seus fills i filles en la tasca educativa". 

Les formacions s'han enregistrat per tal que les famílies puguen recuperar-les en qualsevol moment. A més, l'Ajuntament no descarta tornar a repetir-les en cas que siga necessari.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar