Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Les orenetes, un aliat contra el mosquit tigre

Les orenetes, un aliat contra el mosquit tigre

| Medi Ambient

La campanya de prevenció anual contra el mosquit tigre està formada pels tractaments a la via pública i l'autoprotecció de la ciutadania. A més, inclou fulletons que expliquen detalladament les mesures de protecció per tal de conscienciar la ciutadania sobre el fet de no acumular aigua en envasos.

Dintre de les diferents mesures que ha tingut en compte l'Ajuntament d'Alcanar a l'hora de dissenyar el pla d'actuació d'aquest estiu es contempla la protecció de les orenetes i els seus nius. Cal tenir en compte que cada oreneta consumeix al llarg de l'any 55 quilograms d'insectes, entre mosquits, mosques i pugons. Això significa que aquests ocells són una excel·lent protecció perquè 55 kg equival a 310.250 insectes. Desgraciadament, una part de la societat trenca els nius de les orenetes, de fet el 2019 es van comptabilitzar 6741 nius trencats. El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, explica que "s'ha de consultar a les autoritats si es té un niu a casa perquè les orenetes estan protegides i els seus nius no es poden tocar."

El regidor de Medi Ambient afegeix que per tal de "poder ajudar a les orenetes cua blanca no s'han de destruir els seus nius, se'ls pot ajudar instal·lant caixes nius o conservant els d'anys anteriors o creant fanguers per a que puguin construir els seus nius amb facilitat".

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat