Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies L'Escola d'Art d'Alcanar comença les classes encetant una nova etapa

L'Escola d'Art d'Alcanar comença les classes encetant una nova etapa

| Cultura

Aquest mes de desembre l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques d'Alcanar ha començat el nou curs, mesos després d'haver suspès les classes a causa de la pandèmia i una mica més tard del que és habitual, també a causa de la situació epidemiològica.  

A més, ho ha fet amb novetats al capdavant de la direcció. Rosa Roca continua com a professora de ceràmica i  Laia Bort s'ha incorporat com a professora de dibuix i pintura, substituint a Núria Prades, la qual es va jubilar el curs passat.

El centre, ubicat a la primera planta de l'edifici del Mercat Municipal, s'ha adaptat a la normativa per la prevenció de la covid-19. Tots dos cursos disposen de diferents nivells i estan adreçats, d'una banda, a xiquets i xiquetes i, de l'altra, a persones adultes.

Maribel Ramon, regidora d'Educació, es mostra optimista amb l'inici del curs, "enguany ho hem tingut una mica més difícil a causa de les restriccions imposades per la covid-19, però per fi l'alumnat ha pogut iniciar amb moltes ganes el curs 2020-21 de la prolífica escola d'art municipal."

Les classes de dibuix són els dilluns i dimecres de 16 a 19 h per a adults i també els dilluns i dimecres de 17 a 18 h per a infants a partir de 8 anys. Mentre que les de ceràmica són els dimarts i dijous de 18 a 19 h per a xiquets i xiquets a partir de  sis anys i per a persones adultes de 19 a 21 h. 

Roca destaca que per als infants "és molt bo educar-se en l’art de la ceràmica perquè serveix per a moltes coses i, a més, ajuda a desenvolupar la sensibilitat." Segons Roca, "els alumnes poden començar des de zero, pastant fang, i acabaran les classes fent escultures de gran format i fins i tot murals. A més, són els mateixos alumnes els que elaboren els esmalts que usaran després a les seues peces."

Per la seua banda, Bort, assegura que "el dibuix es pot aprendre i es tracta d’una activitat que ajuda a relaxar-se i a despertar els sentits. Per als alumnes d’infantil disposem de fitxes de diferents temàtiques com flors, cares o figures, així com dibuix al natural".

En aquesta nova etapa l'Escola Municipal d'Art s'ha estrenat a les xarxes socials amb un compte a Facebook i a Instagram , on ja es poden veure els últims treballs dels alumnes de l'escola de l'any passat. De fet, l'exposició que s'havia fet tots els anys en acabar el curs, enguany es farà de forma virtual a través de les xarxes socials.

Les inscripcions a l'Escola d'Art estan obertes i els interessats han de trucar a l'Ajuntament d'Alcanar al telèfon 977732013.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078