Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Més ajuts alimentaris de productes frescos a les famílies d'Alcanar que ho necessiten

Més ajuts alimentaris de productes frescos a les famílies d'Alcanar que ho necessiten

| covid-19

Davant l'Estat d'alarma causat per la crisi del coronavirus, l'Ajuntament d'Alcanar ha aprovat la modificació de les bases del projecte d'ajut alimentari 'El cistell', que té com a finalitat garantir l'accés a productes frescos d'alimentació a les famílies del municipi econòmicament més vulnerables.

La situació actual causada per la pandèmia de covid-19 ha suposat el tancament de comerços locals, la pèrdua de llocs de treball i una consegüent crisi econòmica que ha incrementat el nombre de famílies que necessiten ajuda alimentària i també ha suposat que es necessite, en molts casos, una quantitat superior d'ajuda.

Joan Roig, alcalde d'Alcanar, ha explicat que "era necessari i urgent adoptar una modificació de les bases reguladores de l'ajut alimentari 'El Cistell', ja que no podien respondre de forma adequada a les necessitats actuals i reals de la població".

Segons la regidora d'Acció Social i Famílies, Maribel Ramon, aquesta modificació suposa, "d'una banda, la flexibilització de les ajudes davant les necessitats actuals, per augmentar el nombre de famílies que poden beneficiar-se'n i també la quantia a rebre. I, d'altra banda, pretén facilitar el procediment per a demanar l'ajut". Aquest procediment es caracteritza per la seua agilitat i es basa en una declaració responsable que exigirà el control posterior dels requisits.

"El personal tècnic de serveis socials s'encarregarà de fer la diagnosi i posteriorment proporcionarà a cada família beneficiària una targeta bancària amb l'import assignat en cada cas", ha detallat la regidora. Els requisits per optar a l'ajut, així com tota la informació complementària es troben disponibles a les bases de la convocatòria.

Maribel Ramon ha afegit que hi ha molts gestos solidaris que "demostren que la gent del municipi és molt gran i solidària". Per això, ha fet "un agraïment a totes les empreses, comerços, entitats i particulars que han fet aportacions d'aliments frescos o monetàries", i també "als tècnics dels serveis socials, a la Policia Local d'Alcanar i a totes les persones voluntàries per estar al peu del canó i treballar de valent per la ciutadania".

 >> Consulta les bases de la convocatòria.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al butlletí digital

Enviant aquestes dades s'accepta nostra Política de privacitat