Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Ports finalitza el pantalà per a vaixells pesquers i xàrters a les Cases d'Alcanar

Ports finalitza el pantalà per a vaixells pesquers i xàrters a les Cases d'Alcanar

| Urbanisme

Ports de la Generalitat ha finalitzat les obres del pantalà del port de les Cases d’Alcanar (Montsià), on els pròxims dies s’han d’amarrar embarcacions pesqueres i xàrters. La nova infraestructura dóna millor servei a les activitats pesquera i esportiva i potencia l’activitat turística al municipi. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2014-2017 de l’empresa pública, ha suposat una inversió de 104.000 euros i un termini d’execució de dos mesos.

Les embarcacions de pesca s’amarraran a la banda de ponent, quedant integrades a la dàrsena pesquera. Així mateix, els vaixells esportius destinats a xàrter es col·locaran a la part de llevant, quedant incorporats a la dàrsena nauticoesportiva.

Estalvi de recursos naturals

L’actuació ha consistit en el reforç de les pilones que són la base per sostenir el pantalà i la col·locació d’un nou terra amb plaques de formigó. Després, la superfície s’ha pavimentat. El nou pantalà té una longitud de 70 metres i una amplada de tres metres.

La infraestructura s’ha dotat d’una xarxa de serveis amb aigua potable, electricitat i enllumenat públic. Les torretes de subministrament d’aigua potable i d’energia elèctrica han incorporat sistemes de prepagament. Així mateix, les làmpades d’enllumenat públic funcionen amb làmpades LED per estalviar recursos naturals.

A més, el pantalà s’ha dotat de norais per a amarrar les embarcacions i defenses per a evitar que el casc de les embarcacions topi amb la nova infraestructura durant la maniobra d’amarratge.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar