Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies Recta final de l'aprovació definitiva del pla especial de la façana marítima les Cases

Recta final de l'aprovació definitiva del pla especial de la façana marítima les Cases

| Urbanisme

El ple municipal ordinari de l'1 de novembre ha donat llum verda al text refós del pla especial de la façana marítima les Cases, que inclou un informe on s’exposa l’any de construcció de les diferents edificacions afectades i  també les dades de les llicències urbanístiques atorgades.

El ple municipal ordinari del novembre del 2019 va fer l’aprovació provisional del pla especial façana marítima les Cases i el va remetre a la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) per a que en fes l’aprovació definitiva. Tal com és preceptiu, la CUTE va demanar informe al Servei de Costes del Ministeri de Medi Ambient.

El de juny de 2020, la CUTE va acordar suspendre l’aprovació definitiva del pla especial fins que mitjançant un text refós, verificat pel ple municipal, s’incorporessen algunes prescripcions que es deriven de l’informe del maig de 2020 del Servei de Costes.

Aquest informe sol·licitava, d'una banda, aclariments i modificacions del grafisme dels plànols del pla per tal de facilitar-ne la lectura. I, per altra banda, demanava l'acreditació de la legalitat de les edificacions existents en el tram de façana marítima per justificar que estan legalment construïdes a l’entrada en vigor de la Llei de Costes de l’any 1998.

Yvette Fibla, regidora d'Urbanisme, explica que "els serveis tècnics municipals han recollit aquesta informació i han elaborat els informes tècnics i jurídics, tots dos favorables. D'aquesta manera l'arquitecte redactor del pla ha pogut preparar el text refós que avui ha aprovat el ple municipal per unanimitat. Esperem que, ara sí, la CUTE done llum verda de forma definitiva a aquest pla tan important per a les Cases."

El contingut del Pla

Aquest pla especial afectarà totes les cases del carrer Barcelona i el carrer Lepanto fins al seu encreuament amb el carrer Pescadors. La proposta d'ordenació inclou el control de la diversitat volumètrica que s'està construint actualment en les plantes altes de les edificacions d'aquest front, també preveu evitar tipologies edificatòries diferents del teixit tradicional. Segons Ivette Fibla "el que es pretén és ordenar la façana marítima de Les Cases i preservar el seu caràcter tradicional mariner".

Pel que fa a la composició de les obertures, es busca la tipologia d'obertures pròpia de les cases típiques marineres, amb balconeres i finestres verticals; així com el domini en la façana, del ple sobre el buit. A més, també es defineixen una gamma de materials i colors a utilitzar en els acabats de les façanes d'aquest tram, per mantenir el seu caràcter genuí.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar

Subscriu-te al WhatsApp

Subscriu-te al servei d'avisos de WhatsApp de l'Ajuntament d'Alcanar al 627827078