Alcanar.cat

Formulari de cerca

Inici Ajuntament Comunicació i premsa Notícies S'inicia el tercer tractament contra el mosquit tigre

S'inicia el tercer tractament contra el mosquit tigre

| Medi Ambient

Avui ha començant l’aplicació del tercer tractament de larvicida en els embornals, col•lectors i altres llocs de la via pública d'Alcanar, les Cases i Alcanar- Platja amb l'objectiu d'eliminar les larves de mosquit tigre i evitar l'aparició dels mosquits adults.  L'Ajuntament demana disculpes per les molèsties que es puguin ocasionar al veïns i veïnes.

La campanya integral de control del mosquit tigre de l'Ajuntament d'Alcanar també inclou altres mesures com la distribució de tríptics informatius a les llars del tres nuclis urbans del municipi i la sensibilització a través de la ràdio municipal i les xarxes socials.  Aquesta campanya que porta a terme cada any el consistori compta amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona. 

Tal com expliquen els fulletons, la prevenció és el millor mètode per al control d'aquest mosquit. El més important i efectiu és evitar la posta d'ous i el creixement de les seves larves aquàtiques, i eliminar tots els punts d'aigua on pot créixer, ja que el mosquit tigre, a diferència del mosquit comú, es reprodueix majoritàriament en les zones urbanes, sobretot a les llars. 

El regidor de Medi Ambient, Jordi Bort, recorda que "a més de les mesures preventives promogudes per l’Ajuntament a la via pública per lluitar contra la proliferació del mosquit, cal que la població també tingui cura i eviti les acumulacions d'aigua a casa, per això és important seguir les recomanacions".  De fet, s’estima que el 80 per cent del mosquit tigre es troba en l’àmbit privat (plats de cossiets, cendrers, gerros i petites acumulacions d’aigua, etc.), mentre que el 20 per cent restant ho fa en espais públics (embornals, fonts, col·lectors d’aigua, bassiols, etc.), d’aquí la importància de la conscienciació ciutadana.

Alcanar Ràdio

Butlletí Alcanar